Първи тестове върху пациенти с ново лекарство срещу COVID-19 започнаха в

...
Първи тестове върху пациенти с ново лекарство срещу COVID-19 започнаха в
Коментари Харесай

Тестват ново лекарство срещу COVID-19 в 7 държави

Първи проби върху пациенти с ново лекарство против COVID-19 започнаха в 7 страни. Неизпробваният до момента препарат е създаден от фармацевтичните колоси “Санофи ” и “Регенерон ” и към този момент е тестван върху хора в Съединени американски щати, написа турският вестник “Сьозджу ”, като се базира на Ройтерс.

Пробното приемане на лекарството от заболели зад океана стартира в средата на март, а от тази седмица се дава на пациенти в Канада, Русия, Франция, Германия, Италия и Испания. До момента резултатите от тестването му не са оповестени, само че има данни за доста възстановяване у двама болни в границите на няколко дни.

За първичния курс на лекуване в тези страни са подбрани 300 пациенти в тежко и сериозно положение. Медиците и фармацевтите акцентират като значимо преимущество на новия препарат, че защищава болните от свръхреакция на имунната система.

По мнението на редица експерти точно диспропорционалният отговор на имунитета води до претоварване на организма с цитокини и увреждане на редица жизненоважни органи. Надеждите са, че благодарение на лекарството съдбовните последици от сходна имунна реакция ще бъдат предотвратени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР